Tuotteiden palauttaminen

Asiakkaalla on oikeus palauttaa avaamattomia, kokeilemattomia ja käyttämättömiä tuotteita 14 päivän sisällä tuotteen vastaanottamisesta. LipsAndEyes.com maksaa palautuksesta aiheutuvat postikulut.

Palautusoikeuden toteutumiseksi riittää, että asiakas ilmoittaa määräajan kuluessa halustaan purkaa kauppa. Asiakas voi ilmoittaa asiasta s-postilla osoitteeseen: info@lipsandeyes.com, joka antaa tarkemmat ohjeet.

Maksun palautus tapahtuu 14 vuorokauden sisällä palautuksen käsittelystä. Palautuksen käsittely alkaa siinä vaiheessa, kun verkkokauppa on vastaanottanut palautuslähetyksen. Tuotepalautusten maksujen palautukseen käytetään samaa tapaa, millä asiakas on tiluksen maksanut, ellei asiakkaan kanssa toisin sovita.

Asiakas saa täyden hyvityksen palauttamistaan tuotteista vain, jos tuotteiden arvo ei ole alentunut siksi, että asiakas on tutkinut tavaran luonnetta, ominaisuuksia ja toimivuutta asiattomalla tavalla. Tuotetta saa tarkastella, mutta ei käyttää, tai muuten asiakas joutuu hyvittämään sen arvon alentumisen. Käytettyä tai testattua kosmetiikkaa ei tuotteiden hygieniaan liittyvistä syistä voi palauttaa.

 

Viallinen toimitus tai tuote

Virheet toimituksissa korjataan verkkokaupan kustannuksella. Mikäli tuote on toimitettu viallisena tai väärin asiasta viipymättä oltava yhteydessä asiakaspalveluun: info@lipsandeyes.com  tai puh. +358(0) 400 610 018

Älä käytä virheelliseksi epäiltyä tuotetta! Tilanteen huomioiden verkkokauppa antaa erillisen palautusohjeen virheellisille tuotteille. Asiakkaalle toimitetaan kohtuullisen ajan kuluessa alkuperäisesti tilattu tuote tai uusi ehjä tuote. Mikäli asiakas ei halua uutta tuotetta, kyseessä on palautus.

Vaihto-oikeus

Verkkokaupasta ostetuilla tuotteilla ei ole vaihto-oikeutta. Voit palauttaa tuotteen ja tehdä uuden tilauksen.

 

Tilauksen peruminen

Mikäli asiakas haluaa peruuttaa tilauksen, siitä on viipymättä ilmoitettava sähköpostitse asiakaspalveluun; info@lipsandeyes.com. Asiakkaan on ilmoitettava peruutettavan tilauksen numero. Mikäli tilaus on jo lähetetty, sitä ei ole mahdollista peruuttaa, vaan tällöin kyseessä on palautus.

Tilauksen Postista noutamatta jättäminen ei ole sama kuin tilauksen peruminen

Huomioithan, että tilauksen postista noutamatta jättäminen ei ole sama kuin palautus. Mikäli lähetys on jätetty toimituspisteestä noutamatta eikä tilausta ole kirjallisesti peruttu, ennen toimitusvahvistuksen lähettämistä, verkkokaupalla on oikeus periä palautuksesta aiheutuneet lähetyskulut (hinta: 4,90 Euroa).